Suuhygienistin palvelut Tampereella

Tärkeänä tukevana osana hyvää hammashoitoa toimivat hyvät suuhygienistin palvelut. Dentapex Oy:n yksityinen hammaslääkäriasema tarjoaa laadukkaat suuhygienistin palvelut Lielahden toimipisteessä, Tampereella. Me haluamme tarjota erinomaista palvelua myös pelkopotilaat huomioon ottaen.

 

Säännöllisillä suuhygienistin palveluilla pidät hyvää huolta suustasi sekä hampaistasi ja ehkäiset monenlaiset mahdolliset ongelmat jo ennalta. Tutustu suuhygienistin palveluihimme tarkemmin ja varaa aikasi!

Varaa aika

Suuhygienistin vastaanotolle tasaisin väliajoin

Suuhygienistin vastaanotolle olisi hyvä tulla 3:n, 6:n tai 12:n kuukauden välein. Käyntiväli riippuu yksilöllisistä tekijöistä, mutta vähintään kerran vuodessa olisivat hampaat ja suu hyvä tarkastuttaa. Hammaslääkäri saattaa ohjata sinut suuhygienistille tarkastuksen yhteydessä, mutta voit varata ajan myös suoraan. Hammaslääkärin ja suuhygienistin yhteistyö on aina saumatonta tiimityötä potilaan parhaaksi.

Suun terveyttä edistämässä

Suuhygienisti on erikoistunut terveyden edistämiseen hammas- ja suusairauksien varhaishoidon kautta. Suuhygienisti osaa neuvoa ja antaa yksilöllisiä vinkkejä, joiden avulla sinun on helpompi huolehtia suusi terveydestä sekä ehkäistä esimerkiksi hampaidesi reikiintyminen ja iensairaudet. Suuhygienisti voi tehdä myös hampaiden valkaisuja, soodaputseja ja hammaskorujen kiinnityksiä.

Suun hyvinvointi vaikuttaa koko kehoon

Suulla on kehon kokonaisterveyden kannalta todella tärkeä rooli. Suun erilaisilla sairauksilla on yhteys muun muassa sydänsairauksiin, aivoinfarktiin sekä diabetekseen. Jatkuvassa infektiotilassa esimerkiksi raskaaksi tuleminen saattaa myös vaikeutua.

Tutkimus ja kotihoidon ohjeet

Suuhygienisti tutkii suun yleisellä tasolla. Tässä katsauksessa tarkastetaan ikenien väri mahdollisten tulehdusten varalta, tutkitaan hammaskiven tai värjäytymien määrä sekä limakalvojen yleinen kunto. Peruskatsauksen jälkeen suuhygienisti suorittaa ientaskumittauksen, jossa paljastuu mahdollisesti syventyneet ientaskut, ienverenvuoto sekä ikenen alle kertynyt hammaskivi.

 

Kliinisen vaiheen lisäksi suuhygienisti esittää kysymyksiä, koskien asiakkaan omahoitoa ja välineitä. Näillä kysymyksillä selvitetään muun muassa, harjataanko hampaat kuinka usein päivässä ja mitä välineitä hammasvälien puhdistamiseen käytetään. Näiden ja muiden kysymysten tarkoitus on mahdollistaa yksilöllisten ohjeiden antaminen.