Protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri palveluksessasi Tampereella

Tampereella Hakametsässä ja Lielahdessa palveleva hammaslääkäriasema Dentapex tarjoaa myös protetiikan ja purentafysiologian palveluita. Erikoishammaslääkärimme tuottaa laadukkaan ratkaisun yhdessä hammasteknikon kanssa.

Kun hampaasi tarvitsevat proteettista hoitoa tai apua purennan korjaamisessa, ota yhteyttä ja varaa aika konsultaatioon.

Ajanvaraus

Milloin proteettista hoitoa tarvitaan?

Proteettista hoitoa tarvitaan, kun korvataan yhtä tai useampaa puuttuvaa hammasta. Hoidot jaetaan kiinteään- ja irtoprotetiikkaan. Kiinteällä protetiikalla tarkoitetaan kruunuja, siltoja tai laminaatteja. Tällöin omia hampaita käytetään tukipilareina hoidolle ja rakenteet kiinnitetään pysyvästi hampaiden pinnoille. Myös implantteja eli hampaiden keinojuuria voidaan käyttää tukirakenteina.

Akryyli- ja rankaproteesit

Irtoprotetiikassa puuttuvia hampaita korvataan akryyli- tai rankaproteeseilla. Akryyliosaproteesissa proteesin runko valmistetaan akryylistä ja rankaproteesissa kobolttikromi-metalliseoksesta. Proteesi kiinnittyy omiin hampaisiin pinteillä ja se on irrotettavissa puhdistamisen ajaksi. Jos hampaat puuttuvat kokonaan, voidaan suuhun valmistaa akryylinen kokoproteesi korvaamaan puuttuvia kudoksia.

Proteesin hinnanmuodostus

Proteesin kokonaishinta koostuu kahden ammattilaisen, hammaslääkärin sekä hammasteknikon yhteistyöstä. Hintaan vaikuttavat työn vaativuus ja käytettävät materiaalit. Proteettiset työt valmistetaan aina käsityönä yksilöllisesti asiakkaan tarpeita vastaavaksi. Myös uutta CAD/CAM- tekniikkaa voidaan käyttää kruunuja tai laminaatteja valmistettaessa. Tällöin Cerec-kruunu tai keraaminen täyte voidaan hioa ja kiinnittää hampaaseen yhdellä hoitokäynnillä.

Vaativimmat proteettiset hoidot

Vaativimpiin proteettisiin hoitoihin on erikoistunut protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri. Hän auttaa myös purennan ongelmissa, kuten hampaiden narskuttelussa ja purentaperäisissä lihasjumeissa. Mm. purennan hionta ja purentakiskohoito tulevat kysymykseen purentavaivoissa.

Hammashoito luonasi