Dentapexin tarina

Dentapex Oy on vuonna 1993 perustamani hammaslääkäripalveluita tuottava täysin itsenäinen, tamperelainen yritys. Olin tuolloin 28-vuotias, vastavalmistunut ja täynnä eteläpohjalaista yrittäjähenkeä. Perustin yrityksen syvimpänä lama-aikana Lielahteen palvelemaan paikallisia asiakkaita hammasongelmissa. Unelmanani oli aina ollut oman vastaanoton perustaminen. 


Lielahdesta löytyivät sopivat toimitilat ja hyppäsin rohkeasti uuteen elämäntilanteeseen. Alussa työskentelin vastaanotolla yksin, ilman hammashoitajaa. Päivät venyivät nuorella äidillä toisinaan pitkiksi, koska vastuullani olivat myös ajanvaraus, välinehuolto ja vastaanoton siivous.

Puolen vuoden toiminnan jälkeen oli asiakaskunta laajentunut siihen mittakaavaan, että oli mahdollista palkata avuksi hammashoitaja. Suoraan hammashoitajakoulun penkiltä löytyikin näpsäkkä ilopilleri Kati Lehto, jonka kanssa saumaton yhteistyö on jatkunut näihin päiviin saakka.

Vuoden 1995 alussa perustin Hakametsään toisen toimipisteen ja asiakaskunnan laajennuttua myös Lielahdessa saatettiin hammashuollon ammattilaisten määrää lisätä. Vuonna 2021 Lielahden vastaanotto muutti uusiin ja moderneihin tiloihin osoitteeseen Harjuntausta 3B, SPR:n Kontin taloon.

Nykyään Dentapexissa työskentelee neljä hammaslääkäriä, suuhygienisti ja neljä hammashoitajaa. Kunnia-asianamme on aina ollut tuottaa hyvää, ammattitaitoista ja asiakaslähtöistä hammashoitoa. Yrityksen omistuspohja on edelleen sama, kuin vuonna 1993, eikä monikansallisiin ketjuihin liittyminen ole tullut kysymykseenkään. Hammaslääkäreiden jatkuva kouluttautuminen, sekä laitteiston pitäminen ajan tasalla ovat aina kuuluneet Dentapexin arvoihin.

Dentapex haluaa tarjota asiakkailleen pitkäjänteistä, ammattitaitoista, hellävaraista ja ennen kaikkea yksilöllistä hammashoitoa.
Meillä ei ole käyntimaksua, eikä raskasta hallinnollista organisaatiota ylläpitäviä piilokuluja. Asiakas maksaa vain tehdyistä, tarpeellisista
toimenpiteistä.

Allekirjoittaneen lisäksi yleishammashoitoa Dentapexissa tarjoavat Jarkko Niskala ja Stina Saraniemi. Protetiikan ja

purentafysiologian erikoishammaslääkäriksi erikoistunut Katja Paassilta toimii Hakametsän vastaanotolla. 2021 työyhteisöömme liittyi

suuhygienisti Tuuli Kröner.

Tervetuloa ammattilaisten
huomaan Dentapexiin –Hampaan suojelua jo vuodesta 1993!

Minna Ahomäki-Piippo
Hammaslääkäri ja
toimitusjohtaja